Blog: Tenax Maxwind, de 100% elektrische straatveegmachine met 0% CO2 uitstoot

Blog: Tenax Maxwind, de 100% elektrische straatveegmachine met 0% CO2 uitstoot

23 april 2024
nieuws

De Tenax MaxWind is een afvalzuiger en straatveger ineen. Deze volledig elektrisch aangedreven machine heeft een vuilcontainer met een inhoud van 110 liter, waarin het speciale HEPA filter de fijnstof PM10 en kwartsstof opvangt. Deze compacte machine kan je zittend, staand of lopend bedienen en heeft een werktijd van ca. 7 uur. De vuilcontainer bevat een plastic zak waarin het vuil wordt verzameld en die eenvoudig af te voeren is. De machine is veilig, tot 92% recyclebaar, efficiënt en ontzettend wendbaar. De Tenax MaxWind is daarmee ideaal voor het vegen van voetpaden, binnensteden, sportvelden, vakantieparken en parkeerterreinen.

600_maxwind_5.jpg Besturing
Tenax MaxWind heeft twee vaste voorwielen die zorgen voor een uitstekende richtingsstabiliteit en een ongeëvenaarde gewichtsverdeling, waardoor de veegmachine op elk vloertype kan werken. Tegelijkertijd zorgen de grote, zwenkbare en gedempte achterwielen ervoor dat de besturing licht en wendbaar is, wat voor meer veiligheid zorgt.

Batterijen
De MaxWind kan worden uitgerust met verschillende soorten 24 Volt laagspanningsaccu's die speciaal voor het apparaat zijn ontworpen. Door de mogelijkheid om verschillende soorten accu's (AGM en loodzuur) te gebruiken, kan de machine worden aangepast aan de specifieke werkvereisten en het budget van elke klant. Afhankelijk van het gekozen batterijtype varieert de looptijd van acht tot tien uur en kan daarmee een hele dienst worden gedekt. De gebruikte beproefde technologie minimaliseert de ecologische voetafdruk en biedt een hoge mate van recycleerbaarheid en een hoog veiligheidsniveau dankzij de lage spanning.

600_maxwind_3.jpg

Veegmechanisme
De MaxWind elektrische opzit-veegmachine is uitgerust met een mechanisch zuigafvalopvangsysteem. Een mobiele, zelfregulerende cilindrische centrale borstel leidt het afval dat wordt verzameld door de tegengesteld draaiende borstels, die zich vóór de vooras bevinden, rechtstreeks in de afvaltrechter. Dankzij het paneelfilter verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder polyester en HEPA, wordt een filtratieniveau van 99% gegarandeerd, waarbij al het fijnstof tot PM 2,5 wordt vastgehouden. Hij is ook uitgerust met een bladzuigslang met een diameter van 120 mm en een lengte van 3 m om de moeilijkste locaties te bereiken. Tijdens de werkfase past het zelfbalancerende karakter van elk onderdeel zich aan elk oppervlak aan om te allen tijde een perfecte werking te garanderen.

De afval opvangbak

De waterdichte afvalbak aan de achterzijde met een inhoud van 110 - 130 l is gemaakt van Fe360-staal en voorzien van ergonomische zijhandgrepen en wielen voor eenvoudige verwijdering. Het kan gebruikt worden met of zonder standaard wegwerp plastic afvalzakken. Het verwijderen om het te legen is snel en eenvoudig en vereist geen fysieke inspanning van de operator. De schoonwatertank van 22 of 37 liter garandeert maximale looptijd en gebruik van het stofbestrijdingssysteem.

600_maxwind_2.jpg

Comfortabele en veilige bediening
De MaxWind veegmachine is uitgerust met een ergonomisch en intuïtief bedieningspaneel dat de bestuurder een hoog niveau van comfort en een unieke rijervaring biedt dankzij de instelbare snelheidsregeling en de onafhankelijke achtervering. Het kan naar wens in de zit- of achterloopmodus worden gebruikt. Het zadel met één wiel en de luxe stoel zijn beide uiterst ergonomisch, waardoor de gebruiker het apparaat zittend kan gebruiken, wat volledig comfort en veiligheid biedt, zowel tijdens de werkfase als tijdens transfers. De machine biedt perfect zicht op zowel het werkgebied als de omgeving. Bovendien zorgt de verbeterde verlichting van het veeggebied voor maximaal zicht tijdens nachtelijk gebruik of bij slecht zicht om de machinist te beschermen.

 

Interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie:

DEHA SHOP
Koegorsstraat 11 | 4538 PK Terneuzen
Tel. +31 (0)117 - 49 42 65
info@dehashop.com
www.dehashop.com