Hogedrukreinigers waar moet je zeker rekening mee houden!

Hogedrukreinigers waar moet je zeker rekening mee houden!

5 september 2022

Op zoek naar een hogedrukreiniger? Maar geen idee waar je op moet letten? Wij hebben alles op een rijtje gezet, waar je zeker rekening mee moet houden!

Koud water of warm water?

Deze keuze hangt af van de werkzaamheden die je wil gaan verrichten met de hogedrukreiniger. Wil je alleen gevels en/of straten reinigen? Dan heeft een warmwater hogedrukreiniger weinig meerwaarde. Door de samenwerking tussen waterdruk en reinigingsmiddel reinigt de machine perfect en laat ook hardnekkig vuil los zonder het gevoelige materiaal te beschadigen.

Ga je je hogedrukreiniger gebruiken waar olie of vet wordt gebruikt, dan raden wij wel een warmwaterhogedrukreiniger aan. Bij een warmwater hogedrukreiniger wordt namelijk vet en olie vloeibaar gemaakt. Ook wordt er door het warme water minder reinigingsmiddel gebruikt en wordt het milieu daardoor ontzien. Daarnaast droogt door de warmte alles sneller, waardoor er weer sneller gewerkt kan worden. Waardoor de kosten ook weer minder hoog zijn.

Debiet groot of klein?

De debiet zorg er voor hoe de straal verstuift vanuit de kop. Heb je een groot debiet dan is het mogelijk om grote oppervlakte in één beweging te behandelen en te sproeien. Ook spuit je het losgekomen vuil beter weg. Heb je een klein debiet dan verstuift de straal meer vanuit de kop, waardoor je dicht op het object moet gaan staan.

Toerental elektromotor

Het toerental van de elektromotor heeft een directe invloed op de slijtage van de dichtingen van de hogedrukreiniger. Hoe hoger het toerental, hoe vaker de plunjers over de hogedrukmanchetten en de oliedichtingen van hogedrukpomp wrijven. Het gevolg is een snellere slijtage van de dichtingen.

Bij een hoog toerental moet je denken aan een gemiddelde boven de 2500 t/min. Een laag motortoerental is vaak onder de 1500 t/min. De voordelen van hoog toerental is dat er minder slijtage aan de ventielen is. Je hebt een lager geluidsniveau en het toestel zuigt merkbaar beter zelfstandig water uit het extern reservoir. Maar een groot nadeel van een hoog toerental hogedrukreiniger is dat de motor veel koper bevat en dus zwaar weegt maar ook de productiekosten en dus ook de verkoopprijs hoger ligt.

Hogedrukreinigers met een hoog motor toerental zijn vooral ontworpen voor af en toe, bijvoorbeeld privégebruik. Gebruik je de hogedrukreiniger regelmatig dus beroepsmatig dan wordt een toestel met een laag toerental aanbevolen.

De lans/pistool

Het soort lans of pistool dat je gebruikt heeft veel invloed op de kracht die je als gebruiker ondervindt. Een gebogen lans of pistool, werkt met terugwerkende kracht en geeft hierdoor meer draaikracht op je polsen. Ook de duwkracht is bij een gebogen lans hoger dan wanneer je een rechte lans of pistool gebruikt.

Een gebogen lans gebruik je voornamelijk bij het reinigen van wielkasten van vrachtwagens. Zo kan je goed bij de moeilijk bereik bare plaatsen.

Kortom waar moet je goed over na moet denken is, waar wil ik de hogedrukreiniger voor gebruiken (warm of koud water) en ga ik deze dagelijks of af en toe gebruiken (hoog of laag toerental). Daarnaast moet je nagaan hoeveel doorloopcapaciteit (liters per uur) je nodig hebt en of je een gebogen of rechte lans wilt hebben.

Neem eens kijkje in onze webshop: www.dehashop.com. En kies de juiste hogedrukreiniger die bij jou past.