Hoe kies je de juiste veegmachine?

Hoe kies je de juiste veegmachine?

30 mei 2023

Een vloer met stof en rondslingerend vuil ziet er niet alleen onprofessioneel uit, maar kan ook werkongevallen veroorzaken. Bovendien kan het ook in de wielen van heftrucks of transpalletten terecht komen. Het is daarom belangrijk om de werkvloer netjes te houden en regelmatig te vegen. Maar hoe? Een veegmachine bespaart tijd en daardoor dus geld, is fysiek minder belastend en houdt de lucht zuiver, dit in tegenstelling tot manueel vegen.

6 tips bij het kiezen van een goede veegmachine

  1. Hoe groot is je te vegen oppervlakte? De ruimte die rekken, machines en andere voorwerpen innemen niet meerekenen. Tot max 2.000 m² is een achterloop veegmachine nog mogelijk. Vanaf 2.000 m² kies je beter voor een zit-veegmachine.

  2. Welk soort vuil wil je opvegen? Manuele veegmachines hebben geen afzuiging en zijn daardoor minder geschikt voor stoffige omgevingen. Deze veegmachines zijn goed als het om vaste objecten gaat zoals bijvoorbeeld bladeren en/of blikjes. Echt efficiënt vegen is alleen mogelijk als er een goede afzuiging in de veegmachine zit, anders wordt het vuil alleen maar verplaatst.
  3. Wil je een veegmachine op batterijen of met diesel-/benzinemotor? Batterijen hebben het voordeel dat ze geen rook uitstoten, maar hebben een minder grote autonomie.

    600_veegmachines_rechthoek.jpg
  4. Kies altijd de veegmachine met het grootste filteroppervlak. Dit wordt soms over het hoofd gezien, maar is van groot belang om de zuigkracht te behouden.

  5. Kies je voor een zit-veegmachines? Let dan goed op de positie van de bestuurder. Een perfect overzicht is belangrijk om veilig en efficiënt te kunnen werken.

  6. En als laatste tip, waar zit het stuurwiel? (zit-veegmachine)? Als het achteraan zit, zwenkt hij uit bij het sturen, wat niet erg handig is als je dicht tegen obstakels moet rijden.

Als je deze tips in acht neemt, dan kan je al een goede keus maken wat de beste veegmachine is voor jouw situatie. Heb je nog vragen over de verschillende veegmachines? Neem eens een kijkje in onze shop: https://www.dehashop.com/vloerreinigers/veeg-veegzuigmachines.html?p=2

Of wil je graag een demonstratie?  Neem dan contact met ons op:

600_deha_shop.jpg DEHASHOP
Koegorsstraat 11 | 4538 PK Terneuzen
Tel. +31 (0)117 - 49 42 65
info@dehashop.com
www.dehashop.com