Reserveonderdelen voor schrobzuigmachines: een gids voor het kiezen van de juiste borstels

Reserveonderdelen voor schrobzuigmachines: een gids voor het kiezen van de juiste borstels

31 oktober 2023

Schrobzuigmachines spelen een cruciale rol bij het gemechaniseerd reinigen en onderhouden van zowel binnen- als buitenvloeren. Hun geavanceerde technologie stroomlijnt het proces door de vloer tegelijkertijd te wassen en te drogen, wat snelle, efficiënte en veilige reinigingsresultaten oplevert.

Het hart van deze machines wordt gevormd door een reinigingskop die is uitgerust met schijf- of rolborstels, ontworpen om de enorme taak van het verwijderen van vuil op alle oppervlakken aan te pakken.

Schijfborstels en rolborstels

DiBO-schrobzuigmachines zijn uitgerust met schijf- of rolborstels, elk met unieke kenmerken om tegemoet te komen aan de steeds veranderende eisen van professionele en industriële reiniging. Deze opties omvatten een reeks borsteldiameters en borsteltypes, waaronder PES, PPL en TYNEX.

Opvallend is dat elke borstel een slijtage-indicator bevat die de machinist waarschuwt wanneer het tijd is voor vervanging, waardoor operationele storingen of verminderde prestaties worden voorkomen. De keuze van de borstels is van cruciaal belang, omdat deze rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van het schoonmaakresultaat.

600_brushes.jpg

Schijfborstels: veelzijdige reinigingsoplossingen

Schrobzuigmachines met schijfborstels zijn geschikt voor alle soorten vloeren en blinken uit in het verwijderen van vlekken en vuil. Hun unieke schijfvorm zorgt ervoor dat schoonmaakmiddelen rechtstreeks in contact komen met het vloeroppervlak, waardoor verspilling en spatten aan de zijkanten tot een minimum worden beperkt.

Er zijn verschillende schijfborstelopties met verschillende soorten borstelharen waarmee u rekening kunt houden:

  • Schijfborstel met PES-borstelharen (mix5). Deze borstel is met zijn vezelmix ideaal voor lichte vloerreinigingswerkzaamheden. Het beschermt tegen vlekken en mogelijke schade aan de afwerking van de vloer.
  • Schijfborstel met PPL (polypropyleen) borstelharen. Deze veelzijdige borstels zijn geschikt voor een breed scala aan vloertypen. Hun polypropyleen borstelharen zijn bestand tegen chemicaliën en zijn bestand tegen de ontberingen van het schoonmaken, wat uitzonderlijke resultaten oplevert.
  • Schijfborstel met Tynex-borstelharen. Deze zeer schurende borstels zijn perfect voor een dieptereiniging. Tynex-borstels zijn verkrijgbaar in drie verschillende korrelniveaus (120, 240 en 320), passend bij uw vloertype en reinigingsvereisten. Korrel 120 is geschikt voor dieptereiniging, korrel 240 voor onderhoud en korrel 320 voor lichte reiniging.

Walsborstels: Efficiënte en grondige reiniging

Schrobzuigmachines uitgerust met rol- of cilindrische borstels vereenvoudigen het reinigingsproces door de vloer in één beweging te vegen, wassen en ontsmetten. Dankzij hun unieke vorm en opvangsysteem zuigen ze zelfs het kleinste vuil effectief op en blinken ze uit in het reinigen van vloervoegen.

Rolborstels bieden ook verschillende soorten borstelharen:

  • Rolborstel met PES-borstelharen (mix5). Deze zachte borstels zijn speciaal ontworpen voor het dagelijkse onderhoud van vloerbedekking en tapijten, waarbij de integriteit van de stofvezels behouden blijft.
  • Rolborstel met PPL (polypropyleen) borstelharen. Deze borstels zijn ideaal voor het dagelijkse vloer- en tapijtonderhoud en zorgen ervoor dat de reinigingsoplossing diep in het tapijt dringt voor een grondige reiniging.
  • Rolborstel met Tynex-borstelharen. Met een hoog schuurvermogen zijn deze Tynex-borstels uw keuze voor een grondige reiniging, vakkundig ontworpen om hardnekkig vuil en vlekken aan te pakken.

De keuze van de borstels is van cruciaal belang voor een succesvolle vloerreiniging.

Het is essentieel om de juiste borstels te selecteren die aansluiten bij uw gewenste resultaten en het specifieke vloertype. Of u nu te maken heeft met linoleum, PVC, hars, marmer, graniet, beton of welk ander type vloer dan ook, het is van cruciaal belang om rekening te houden met de schoonmaakvereisten, of het nu gaat om dagelijks onderhoud of een grondige reiniging. Hier zijn enkele voorbeelden:

600_disc_brushes.jpg

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op:

DEHA Shop
0117- 49 42 65
info@dehashop.com
www.dehashop.com