Hoe kies je de meest geschikte schrobzuigmachine

Hoe kies je de meest geschikte schrobzuigmachine

6 november 2023

Schrobzuigmachines, ook wel bekend als vloerreinigingsmachines, zijn essentiële hulpmiddelen voor het reinigen en onderhouden van vloeren in verschillende omgevingen, van kantoren en ziekenhuizen tot magazijnen en winkelcentra.

Er is een groot aanbod schrobmachines op de markt. Daaruit kiezen is geen gemakkelijke opdracht. In deze blog laten we de belangrijkste overwegingen zien, om een weloverwogen beslissing te nemen.

Oppervlakte
Kijk allereerst hoe groot de oppervlakte is die je moet reinigen. De oppervlakte die rekken, machines of andere obstakels innemen, moet je aftrekken van de totale oppervlakte.

  • Bij minder dan 3.000 m2, kies je het beste voor een achterloop schrobzuigmachine. Deze zijn handig, wendbaar en budgetvriendelijk.
  • Vanaf 2.000 m2 kan je een zit-schrobzuigmachine overwegen. Het werk gaat een stuk sneller door de grote autonomie en grote werkbreedte. Daarnaast zijn ze een stuk comfortabeler.

Vloertype
Het type vloer dat je wilt reinigen, speelt een cruciale rol bij het kiezen van de juiste schrobzuigmachine. Sommige machines zijn geschikt voor harde vloeren zoals beton en tegels, terwijl andere geschikt zijn voor zachte vloeren zoals tapijt.

Gebruik (frequentie)
Als de machine vaak wordt gebruikt (dagelijks/wekelijks), dan is het beter een groter model te kiezen. Dit scheelt namelijk veel tijd en bespaart geld. Hoe groter het model, hoe groter de werkbreedte, hoe minder je heen en weer moet rijden. En hoe groter het model, hoe langer je kan werken zonder de batterijen op te laden of de reservoirs te legen/vullen. Per reinigingssessie kan je zo al snel 15 min werk uitsparen, bovendien bespaar je eveneens op de slijtage onderdelen. Op jaarbasis kan dit veel uitmaken.

Soort vuil
Is er klein, losliggend vuil? Kies dan een model met cilindrische borstels, zoals de walk behind van DiBO de CT15-B35R. Deze schrobben de vloer niet alleen, ze kunnen ook klein vuil oprapen zodat je niet eerst hoeft te vegen. Is er geen losliggend vuil, kies dan voor platte borstels. Deze reiniging is grondiger en heeft minder onderhoud. Dient de schrobmachine voor het reinigen van delicate vloeren zoals natuursteen of keramische tegels, dan vervang je de platte borstels door pads. 

 

Liggen er groter hoeveelheden losliggend vuil op een grote oppervlakte (vanaf 10.000 m2) dan is de zit-veeg schrobzuigmachine van DiBO CT160-BT75R de juiste oplossing. Dit toestel veegt en schrobt in één beweging en combineert zo het beste van de twee. Bij grote hoeveelheden losliggend vuil en een kleine oppervlakte is het verstandig om een veegmachine te kiezen.

Waarom kiezen voor een schrobzuigmachine?
Ze geven een uitstekend en schoon resultaat, ze laten de vloer vrijwel droog achter, waardoor deze snel droogt. Ze zijn bovendien zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk in gebruik.

Hulp en/of advies nodig? Neem dan contact met ons op:

DEHA Shop
0117- 49 42 65
info@dehashop.com
www.dehashop.com